Een fiets is tegenwoordig niet goedkoop

Verzeker je tweewieler tegen schade en diefstal.

Diefstal, ongeval of gewoon een lekke band? Snelle interventies in België, Nederland en Luxemburg. Bij ons ben je aan het juiste adres…

Snelle aanvraag

Vul onderstaand formulier in en wij contacteren je voor een fietsbescherming op maat.

Fiets omnium

Je waardevolle fiets verzekeren tegen diefstal en/of beschadiging? Bereken hier je offerte.

Fietsbijstand

Ongeval of lekke band? Een snelle interventie in België, Nederland en Luxemburg? 24/24, 7/7?

Verplichte verzekering

Moet ik mijn autonome fiets, electrische rolstoel, hover- board, rocket skates, segway, ... verzekeren?

Wat is ons aanbod voor fietsers?

Om jezelf en je fiets te verzekeren naar jouw behoeften, beschik je over 3 waarborgen:

 • Diefstal
 • Schade aan de fiets
 • Bijstand bij pech of ongeval

Zo heb je een bescherming en verzekering op maat. Voor elk type fiets geniet je een uniek aanbod.

In enkele kliks ontvang je een vrijblijvende en gratis offerte.

De voordelen van onze fiets verzekering?

Vandaag betaal je voor heel wat fietsen heel veel geld. Elektrische fietsen, koersfietsen, … het is geen uitzondering om meer dan €2000 te betalen. Dit soort dure fietsen vragen om een degelijke en volledige verzekering.  Er zijn heel veel zaken waarop je moet letten als je nare situaties wilt vermijden.
Gelukkig kan je hiervoor op ons rekenen.

TOPFIETS: onze omniumverzekering op maat

Weekendritjes met het gezin, woon-werkverkeer, … nu in deze bijzondere tijden, halen steeds meer Belgen hun fiets van stal.
Of het nu gaat om een (elektrische) stadsfiets, een mountainbike, een koersfiets of een voortbewegingstoestel, het aankoopbedrag kan al snel hoog oplopen. Vandaar het belang van een degelijke dekking, zoals een omniumverzekering met bijstand.
Dankzij Top Fiets, genieten onze klanten van de beste dekking en kunnen ze met een gerust hart op pad. Daarom komen we even terug op de voordelen van ons product Top Fiets.

Topfiets in een notendop

Onze omniumverzekering Top Fiets dekt (elektrische) fietsen, mountainbikes, koersfietsen, maar ook gemotoriseerde voortbewegingstoestellen (hoverboard, monowheel, elektrische step …) en rolstoelen.

 • Dekking tegen materiële schade en diefstal voor (elektrische) stadsfietsen
 • Keuze uit een dekking tegen materiële schade en/of diefstal voor mountainbikes en koersfietsen
 • Gemakkelijke onderschrijving via AG Online
 • Wereldwijde dekking
 • Vrijstelling aangepast aan het type fiets
 • Verzekerde waarde tot 10.000 euro
 • Mogelijkheid om een fiets tot 2 jaar oud te verzekeren
 • Geen waardeverlies tot de 12e maand, daarna 1% per maand van de 13e tot de 48e maand
 • Toebehoren gedekt in geval van diefstal
 • Helm (minder dan 3 jaar oud) gedekt voor een maximale waarde van 100 euro
 • Bijstand in België (vanaf 1 km van de woonplaats) en tot 30 km over de landsgrenzen: bij een ongeval, panne (inclusief lekke band) of (poging tot) diefstal, komt een depannagedienst ter plaatse

De voordelen van topfiets?

In alle omstandigheden een wereldwijde bescherming tegen diefstal en vandalisme. Wel moet er sprake zijn van een inbraak of een opengebroken antidiefstalsysteem (erkend ART-slot** of een ander veiligheidsslot met een minimumwaarde van 60 euro) waarmee de fiets was vastgemaakt aan een vast bevestigingspunt. Mountainbikes, koersfietsen en voortbewegingstoestellen moeten tussen 22.00 en 06.00 uur in een lokaal zijn geplaatst (privé of gemeenschappelijk) dat op slot is.

Schade veroorzaakt door een val, een botsing, …? Top Fiets biedt een heel uitgebreide dekking van de schade veroorzaakt door een onvoorziene en onvoorspelbare gebeurtenis, ongeacht wie er op het moment van het schadegeval met de fiets  reed.

Toebehoren en helm mee verzekerd

Ook schade aan toebehoren en helm is gedekt als de fiets of een ander voortbewegingstoestel beschadigd raakt. Onder toebehoren verstaan we bijvoorbeeld kinderzitjes, fietstassen, aanhangwagens, een gps of fietscomputer. 

Toebehoren die niet aangegeven zijn in de verzekerde waarde, zijn gedekt tot 10% van de totale verzekerde waarde en ten belope van maximaal 500 euro. 

Wat de helm betreft, heeft de verzekerde recht op een nieuwe helm van dezelfde waarde als diegene die beschadigd raakte, en dit tot maximaal 100 euro en op voorwaarde dat de beschadigde helm niet ouder is dan 3 jaar.

De vrijstellingen

De vrijstelling is aangepast aan het type fiets of voortbewegingstoestel. Voor een (elektrische) stadsfiets of een ander voortbewegingstoestel bedraagt de vrijstelling 50 euro. Voor koersfietsen of mountainbikes bedraagt de vrijstelling in geval van materiële schade 200 euro en in geval van diefstal 400 euro.

Een panne? Lekke band? Ongeval? Fiets gestolen? Dan staat onze bijstand tot 3 keer per jaar klaar, op voorwaarde dat het probleem zich voordoet op meer dan één kilometer van de woonplaats (in België of tot 30 kilometer buiten de landsgrenzen). Bij een ongeval of panne en wanneer de fiets niet ter plaatse hersteld kan worden, organiseren we ofwel het transport naar de fietsenmaker, ofwel de terugkeer naar huis, ofwel het verderzetten van de reis gevolgd door een eventuele terugkeer naar huis (tussenkomst in de taxikosten tot 80 euro). Bovendien krijgt de fietser gedurende maximaal 7 dagen een vervangfiets (maximale huurkost van 13 euro per dag). Bij diefstal wordt de fietser ofwel naar zijn woonplaats gebracht, ofwel naar de plaats in België waar hij heenging (tussenkomst in de taxikosten tot 80 euro).

Kort samengevat: onze verzekering Top Fiets biedt een uitgebreide dekking.

Wat is, wanneer verplicht?

Je bent als fietser verzekerd voor je aansprakelijkheid naar derden toe in de familiale verzekering zolang je met trapondersteuning tot 45km/u rijdt, van zodra je autonoom deze snelheid kan behalen is een BA-fiets verplicht en moet je ook een groene kaart kunnen voorleggen.

De BA Fiets is de waarborg voor alle elektrische fietsen waarbij de motorische ondersteuning de 25km/u te boven gaat.
Zij dekt eventueel lichamelijke of materiële schade die je zou veroorzaken aan derden en waarbij jouw aansprakelijkheid betrokken is.

Hoe zorgen wij voor jouw plan?

De beste fietsverzekering is afhankelijk van jouw voorkeuren en persoonlijke situatie. Daarom is het handig om een aanvraag te doen. Zo bezorgen wij je op basis van jouw gekozen dekkingen de beste prijs van jouw fietsverzekering.

Je krijgt bij ons niet alleen een verzekering op maat. Je krijgt er ook uitmuntende dienstverlening bij. Ons team handelt niet alleen alle formaliteiten af, ook in geval van schade kan je op onze bijstand rekenen.

Wil je graag een afspraak maken? Dat kan.

“Heb je vragen over je verzekeringen? Vraag je je af of jij en je naasten voldoende beschermd zijn? Geert Remaut en zijn medewerkers maken graag tijd voor je vrij. Ons team van specialisten biedt antwoorden op alle verzekeringsvraagstukken van A tot Z.

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.