VME – building

Vereniging van Mede-Eigenaren: een volledig verzekeringspakket voorziet in de verplichte en aan te raden verzekeringen.

VME verzekeringen

De syndicus moet verplicht een aantal verzekeringen afsluiten in naam van de vereniging van mede-eigenaars. Die verzekeringen zijn terug te vinden in het reglement.

Daarnaast onderschrijft de syndicus voor de mede-eigenaars een collectieve verzekeringspolis (blokpolis) en de syndicus zal in een geval van schade ook instaan voor de aangifte van het schadegeval. Deze blokpolis dekt een hele lading waaronder brand en aanverwante risico’s.

Het is aan te raden dat de VME (vereniging van mede-eigenaars) nog bijkomende verzekeringen afsluit zoals een polis BA (burgerlijke aansprakelijkheid) en rechtsbijstandsverzekering.

Wat moet je als mede-eigenaar zelf doen?

Wat betreffende de privatieve delen, moeten de mede-eigenaars zelf een eigen brandverzekering afsluiten om hun eigen boedel te verzekeren. 

Op die manier zijn ze verzekerd wanneer ze persoonlijke spullen zouden verliezen in bijvoorbeeld een brand. Wat betreft de huurdersaansprakelijkheid ter bescherming van de inboedel, is het ook de huurder die de verzekering moet afsluiten.

De verzekeringen VME op een rijtje

Maak een afspraak

We maken graag tijd vrij om je persoonlijk te woord te staan. Ons volledige team staat altijd klaar voor al jouw vragen.

We bieden steeds de beste oplossing op maat van jouw situatie en leren je daarom graag beter kennen.

Maak online een afspraak op een tijdstip naar jouw keuze. We zetten de koffie alvast klaar. 

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.