Veel gestelde vragen & antwoorden

Geert Remaut

Geert Remaut

“Heb je vragen over je verzekeringen? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden."

5 redenen waarom u beter een aparte rechtsbijstandsverzekering afsluit

1. Onpartijdige oplossing

Schadegevallen als een verkeersongeval leiden vaak tot conflicten met de tegenpartij en/of de verzekeraar. Stel u maar eens voor dat de tegenpartij bij dezelfde maatschappij verzekerd is als u: welk standpunt zal uw verzekeraar dan innemen en wiens belangen zal hij behartigen? Dat risico bestaat niet als u een aparte rechtsbijstandsverzekering afsluit bij een gespecialiseerde maatschappij. Die garandeert u steeds een onpartijdige oplossing.

2. Bijstand door ervaren specialisten

Een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar beschikt over een gespecialiseerd team met heel wat ervaring. Dat team zal uw belangen steeds verdedigen op een professionele en klantgerichte manier.

3. Uitgebreidere dekking

Een luik rechtsbijstand gekoppeld aan een andere verzekering biedt enkel tussenkomst bij schadegevallen die met die specifieke verzekering samenhangen. Contractuele geschillen, bijvoorbeeld een discussie over de levering van een goed of de betwisting van een factuur, zijn ook vaak uitgesloten in de standaardwaarborg rechtsbijstand. Een afzonderlijke, algemene rechtsbijstandspolis geeft een veel uitgebreidere dekking waarin dat soort geschillen wel opgenomen kunnen worden.

4. Hogere verzekerde bedragen

De verzekerde bedragen in een aparte rechtsbijstandsverzekering liggen een stuk hoger en dat is geen overbodige luxe. Gerechtelijke procedures slepen niet zelden lang aan, waardoor de gerechtskosten enorm oplopen en de grensbedragen in de standaardformules niet volstaan. Daarnaast neemt uw rechtsbijstandsverzekeraar ook de kosten voor experten, dokters, deurwaarders, … ten laste.

5. Goedkopere premie

Naargelang de situatie (aantal verzekerde voertuigen, uitbreiding met rechtsbijstand privéleven, …) kan een algemene rechtsbijstand goedkoper uitvallen dan een waarborg rechtsbijstand gekoppeld aan een andere verzekering. U betaalt dus minder premie voor een veel uitgebreidere dekking.

Ontdek meer

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.