Veel gestelde vragen & antwoorden

Geert Remaut

Geert Remaut

“Heb je vragen over je verzekeringen? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden."

Wat betekent de gelijkschakeling tussen arbeiders en bedienden voor mijn groepsverzekering?

In het verleden waren de pensioenplannen voor arbeiders – als er al plannen waren – eerder beperkt. Omdat we naar een gelijkschakeling van het arbeidersstatuut en het bediendenstatuut moeten evolueren, zal ook het aanvullend pensioen op termijn geen onderscheid tussen beide meer mogen maken.

Begin 2014 hebben de sociale partners afgesproken om de kloof tussen arbeiders en bedienden weg te werken. Tegen 2025 zullen werkgevers geen verschillende pensioenplannen meer mogen aanbieden aan arbeiders en bedienden. Uiteraard blijft het voor de werkgevers wel mogelijk om het aanvullend pensioen te laten variëren tussen personeelsleden, zolang dat op basis van objectieve parameters gebeurt, zoals anciënniteit in het bedrijf of functiecategorie.

Ontdek meer

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.