Veel gestelde vragen & antwoorden

Geert Remaut

Geert Remaut

“Heb je vragen over je verzekeringen? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden."

Een auto huren op vakantie. Zijn we voldoende verzekerd?

Het is handig om bij huurwagens het verzekeringsaspect op voorhand te bestuderen: goed lezen wat standaard is inbegrepen en wat niet, en zich de vraag stellen welke franchise je bereid bent te dragen of af te kopen.

In Europa
Wanneer je tijdens je vakantie een wagen huurt, is de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering altijd inbegrepen in de huurprijs. Deze verplichte verzekering dekt de schade die je met de wagen aan derden berokkent. Ze wordt wel eens aangeboden in combinatie met een dekking voor eigen schade. De verhuurmaatschappijen rekenen in dat geval wel een ‘eigen risico’ of franchise aan. Die som die bij een ongeval in fout ten laste blijft van de huurder kan aardig oplopen. Voor een eerder kleine auto schommelt die franchise rond de 1.000 euro. Je kan echter (deels) aan deze franchise ontsnappen door extra waarborgen af te sluiten.

Het plaatselijke verhuurkantoor maar ook de aanbieders op het internet bieden de mogelijkheid extra verzekeringen af te sluiten, vergelijkbaar met omniumverzekeringen in België maar niet helemaal hetzelfde!

Buiten Europa
Let er dan op om voldoende verzekerd te zijn bij schade aan derden. Vaak wordt daartoe een extra aansprakelijkheidsverzekering of ALI (Additional Liability Insurance) / LIS (Liability Insurance Supplement) aangeboden.

Meer weten over de dekkingen bij autoverhuurders? Lees meer op Assuralia.be.

Ontdek meer

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.