Veel gestelde vragen & antwoorden

Geert Remaut

Geert Remaut

“Heb je vragen over je verzekeringen? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden."

Onze woning is door de schade tijdelijk onbewoonbaar. Hebben wij via de brandverzekering recht op huisvesting elders?

Wanneer de woning door een gedekt schadegeval zoveel schade heeft opgelopen dat ze niet bewoonbaar is, hebben de verzekerden via de brandverzekering recht op een tijdelijk onderdak elders, bijvoorbeeld in een hotel. Hun verzekeraar zal hen hierbij helpen en laten weten waar ze naar toe kunnen.

In de praktijk vind je in zo’n geval meestal opvang bij familie of vrienden. Ook dan vergoedt de brandverzekering de onbruikbaarheid van de onbewoonbare woning. Het bedrag komt overeen met de huurwaarde (als je eigenaar bent) of de huurgelden (als je huurder of gebruiker bent) van de woning.

Kan je niet terecht bij vrienden of familie? Dan dekt de woonpolis de kosten voor je huisvesting tijdens de wederopbouwperiode totdat de woning terug bewoonbaar is.

Bij sommige verzekeraars wordt de tegemoetkoming voor voorlopig logies uitgekeerd gedurende de normale periode waarin het gebouw onbewoonbaar is. Bij andere verzekeraars staat er een limiet op de periode waarin de voorlopige huisvesting wordt vergoed, bijvoorbeeld maximaal 3 maanden.

Ontdek meer

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.