Veel gestelde vragen & antwoorden

Geert Remaut

Geert Remaut

“Heb je vragen over je verzekeringen? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden."

Ik ga verhuizen naar een andere huurwoning. Wat met mijn brandverzekering?

Jouw huurdersaansprakelijkheid en inboedel verhuizen gewoon mee naar je nieuwe woning. En dus ook je brandverzekering.

Je brandverzekering loopt gewoon door maar moet wel aangepast worden aan de kenmerken van de nieuwe woning om te voorkomen dat je niet over- of onderverzekerd bent. Geef jouw verzekeraar of tussenpersoon dus een seintje van zodra je weet wanneer je zal verhuizen. Zo wordt dit op tijd geregeld en kan je het al niet meer over het hoofd zien. Er komt immers al heel wat bij een verhuis kijken.

Goed om weten is dat de meeste brandverzekeringen een tijdlang het oude en het nieuwe adres tegelijkertijd verzekeren tijdens de verhuisperiode. Zo kan je de nieuwe woning klaarmaken zonder dat je twee brandverzekeringen moet nemen om goed beschermd te zijn. De facultatieve dekking tegen diefstal geldt meestal uitsluitend waar je verblijft of er is een korte overlappingsperiode voorzien.

Voor meer informatie over wat er precies voorzien is in jouw brandverzekering bij een verhuis, neem je best een kijkje in je brandverzekering of neem je contact op met je verzekeraar.

Ontdek meer

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.