Veel gestelde vragen & antwoorden

Geert Remaut

Geert Remaut

“Heb je vragen over je verzekeringen? Ons team staat steeds voor je klaar met de antwoorden."

Tijdens de vakantie komen mijn ouders op de kinderen passen en thuis logeren. Geldt de familiale verzekering dan ook voor hen?

Familieleden en ook vrienden die bij jou een vakantieperiode doorbrengen zijn in sommige contracten opgenomen bij de verzekerden. In de polis vind je de bevestiging als dat zo is.

Als ze dan in die periode schade veroorzaken bij anderen (dus niet aan jouw eigen gezin), dan is die schade gedekt. Hebben ze zelf ook een familiale verzekering dan kunnen ze die uiteraard aanspreken.

Ook wanneer jij of één van je vaste gezinsleden schade veroorzaakt aan jouw ouders, is die verzekerd. Als ze tijdelijk bij jou logeren en niet permanent inwonen, worden zij beschouwd als ‘derden’ en komen ze bijgevolg in aanmerking voor schadevergoeding.

Ontdek meer

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.