Mijn Ontspanning

Ben je tijdens het uitoefenen van je sport of hobby voldoende beschermd?

Vraag offerte
Neem contact op

Bagageverzekering

Tijdens je vakantie kan het gebeuren dat je bagage beschadigd raakt, gestolen wordt, verloren raakt of te laat aankomt. De bagageverzekering helpt bij die situaties.

Die verzekering dekt jouw courante bagage, en eventueel speciaal vermelde waardevoorwerpen, tegen vernieling en beschadiging, te wijten aan toeval met inbegrip van brand en diefstal.

Wat waarborgt de bagageverzekering ?

De bagageverzekering kan alleen maar de verzekerde of eveneens zijn hele gezin dekken in geval van diefstal met braak, gewone diefstal of beroving, beschadiging of vernieling van bagage en verdwijning en laattijdige aflevering van de bagage door een transportbedrijf.

De waarborg heeft betrekking op elk voorwerp, eigendom van de verzekerde, dat hij voor zijn persoonlijk gebruik tijdens de reis meeneemt, of dat hij tijdens de reis aankoopt om het mee naar huis te nemen.

Voor de waarborg diefstal of beroving moeten de waardevoorwerpen soms aangegeven zijn om gedekt te zijn en er zijn sowieso bijzondere beperkingen (fototoestellen, juwelen, camera’s, fietsen, ski’s, surfplanken, correctiebrillen, …). Geldwaarden zijn ook slechts gedekt onder bepaalde beperkingen.

De dekking kan uitgebreid worden tot blokkerings- en toekenningskosten van een nieuwe kredietkaart en tot kosten voor het opnieuw bekomen van officiële documenten (paspoort, rijbewijs, enz.).

In geval van laattijdige aflevering van de bagage neemt de verzekeraar de nodige stappen en houdt hij contact met de luchtvaartmaatschappij en/of het transportbedrijf tot de teruggave van je bagage. Voor die periode kan de verzekeraar een forfaitaire tussenkomst voorzien zijn voor dringende aankopen in het land van bestemming. De verzekeraar kan je eveneens een koffer toezenden met persoonlijke spullen ter vervanging.

Het verlies is alleen gedekt terwijl de bagage onder de verantwoordelijkheid van het transportbedrijf valt: als je jouw bagage vergeet op het perron, komt de verzekering niet tussen. Als je daarentegen jouw bagage registreert en je ze niet terugvindt wanneer je van het vliegtuig stapt omdat de luchtvaartmaatschappij ze verloren is, dan komt de verzekering tussen.

Wat in geval van verlies of diefstal van bagage?

Laat zodra je het verlies of de diefstal van jouw bagage vaststelt de feiten vaststellen door een bevoegde overheid (politie, diensten “verlies en klachten” van de luchthaven, de openbare vervoerder, …) en vraag kopie van het proces-verbaal.

Als de feiten zich voordoen op hotel, laat ze dan vaststellen door de directie van het hotel en vraag een attest.

Verzekeringen Up-To-Date?

Download de Brochure: Hoe je verzekeringen up-to-date houden?

Veel gestelde vragen

Onze partners

Maak een afspraak

We maken graag tijd vrij om je persoonlijk te woord te staan. Ons volledige team staat altijd klaar voor al jouw vragen.

We bieden steeds de beste oplossing op maat van jouw situatie en leren je daarom graag beter kennen.

Maak online een afspraak op een tijdstip naar jouw keuze. We zetten de koffie alvast klaar. 

Ontdek hoe je jouw verzekeringen up to date kunt houden.

Vul je e-mailadres in en download de brochure in pdf-formaat. Kom zo alles te weten over het actueel houden van je verzekeringspakket. 

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.