Zaakvoerder

Bescherm je gezondheid, inkomen en je toekomst

Vraag offerte
Neem contact op

Individuele Pensioentoezegging

Een zelfstandige ondernemer die met een vennootschap werkt, kan een IPT (individuele pensioentoezegging) onderschrijven om een aanvullend pensioen op te bouwen.

Bij een IPT sluit de vennootschap als verzekeringsnemer de IPT af en betaalt de premies. De bijdragen leveren een gewaarborgd rendement op, eventueel vermeerderd met een winstdeelname.

De vennootschap kan de bijdragen aftrekken als beroepskost in de vennootschapsbelasting binnen de grenzen van de 80 %-regel. Die 80 %-regel houdt in dat uw uiteindelijk pensioen niet hoger mag zijn dan 80 % van uw laatste brutobezoldiging.

Onder bezoldiging vallen naast uw gewone loon als zaakvoerder ook de andere belastbare voordelen die u van uw vennootschap krijgt (een wagen, een woning, smartphone).

In het kader van een IPT kunt u een backservice onderschrijven. Dat is een inhaalbeweging waarmee u eventuele fiscale ruimte uit het verleden goedmaakt met een (eenmalige of recurrente) premie.

Bij een IPT is er voor de werkgeversbijdragen een eindbelasting van 16,5 %. Vanaf 1 juli 2013 bedragen de tarieven respectievelijk 20 % op 60 jaar, 18 % op 61 jaar en 16,5 % op de leeftijd van 62 tot 64 jaar.

Voor uitkeringen vanaf 65 jaar in geval je effectief actief was tot deze leeftijd, geldt de voordelige taxatie van 10 % (zoniet is het 16,5 %). Bij een IPT kunnen aanvullende waarborgen onderschreven worden, zoals een extra dekking bij overlijden, een invaliditeitsrente of een waarborg premievrijstelling.

Wij raden zelfstandigen zeker aan een IPT te onderschrijven vanuit de vennootschap. Op deze manier bouw je een mooi aanvullend pensioen op.

Brochure: Verzekeringen voor zelfstandigen

Download de Brochure: Verzekeringen voor zelfstandigen

Brochure: De Brandverzekering

Download de Brochure: De brandverzekering dekt veel meer dan alleen brand

Veel gestelde vragen

Ben jij, als zelfstandige, optimaal beschermd?

Als zelfstandige of vrije beroeper heb je niet altijd de tijd om alles goed te bestuderen en onderzoeken. Wij hebben dat wel! 

Maak snel een afspraak en wij doen al het zware werk voor je. We maken een risico analyse en doen je een voorstel voor een complete bescherming.

Onze partners

Maak een afspraak

We maken graag tijd vrij om je persoonlijk te woord te staan. Ons volledige team staat altijd klaar voor al jouw vragen.

We bieden steeds de beste oplossing op maat van jouw situatie en leren je daarom graag beter kennen.

Maak online een afspraak op een tijdstip naar jouw keuze. We zetten de koffie alvast klaar. 

Download de brochure:
Verzekeringen voor zelfstandigen

Zelfstandigen nemen meer risico’s en moeten correct verzekerd zijn. Deze brochure helpt je bij al je vragen.

Ontdek alles over de brandverzekering.

Vul je e-mailadres in en download de brochure in pdf-formaat. Kom zo te weten waartegen je brandverzekering je, naast brand, nog meer beschermt.

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.