Zaakvoerder

Bescherm je gezondheid, inkomen en je toekomst

Vraag offerte
Neem contact op

VAPZ

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

Een zelfstandige ondernemer die met een vennootschap werkt, kan een VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) onderschrijven om een aanvullend pensioen op te bouwen.

Een VAPZ wordt betaald met persoonlijke bijdragen. Met andere woorden, als zelfstandige betaalt u dit zelf. Bij een VAPZ betaal je op die manier minder belastingen en minder sociale bijdragen.

De premies zijn fiscaal aftrekbaar als beroepskost binnen de limieten van het wettelijk plafond. Dit fiscale voordeel varieert volgens je marginale belastingvoet. De gestorte premies zijn tussen de 50 % en 70 % fiscaal aftrekbaar.

Mits naleving van de wettelijke voorwaarden wordt het pensioenskapitaal gunstig belast volgens het principe van de fictieve rente. Je krijgt een gewaarborgd rendement en er geldt kapitaalsgarantie.

Bij een VAPZ kunnen aanvullende waarborgen onderschreven worden zoals een extra dekking bij overlijden, een invaliditeitsrente of een waarborg premievrijstelling. Een VAPZ voor een zelfstandige is onontbeerlijk!

Brochure: Verzekeringen voor zelfstandigen

Download de Brochure: Verzekeringen voor zelfstandigen

Brochure: De Brandverzekering

Download de Brochure: De brandverzekering dekt veel meer dan alleen brand

Veel gestelde vragen

Ben jij, als zelfstandige, optimaal beschermd?

Als zelfstandige of vrije beroeper heb je niet altijd de tijd om alles goed te bestuderen en onderzoeken. Wij hebben dat wel! 

Maak snel een afspraak en wij doen al het zware werk voor je. We maken een risico analyse en doen je een voorstel voor een complete bescherming.

Onze partners

Maak een afspraak

We maken graag tijd vrij om je persoonlijk te woord te staan. Ons volledige team staat altijd klaar voor al jouw vragen.

We bieden steeds de beste oplossing op maat van jouw situatie en leren je daarom graag beter kennen.

Maak online een afspraak op een tijdstip naar jouw keuze. We zetten de koffie alvast klaar. 

Download de brochure:
Verzekeringen voor zelfstandigen

Zelfstandigen nemen meer risico’s en moeten correct verzekerd zijn. Deze brochure helpt je bij al je vragen.

Ontdek alles over de brandverzekering.

Vul je e-mailadres in en download de brochure in pdf-formaat. Kom zo te weten waartegen je brandverzekering je, naast brand, nog meer beschermt.

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.