KMO, Ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepen

Remaut verzekeringen nv: 3 generaties ervaring en expertise in het bieden van topbescherming aan ondernemers

Vraag offerte
Neem contact op

Horeca

Beroepen in de horeca verdienen veel respect... en de beste bescherming tegen alle bijkomende risico's.

Ontdek de belangrijkste, vrije of verplichte en verzekeringen om de groei van je horecazaak te verzekeren. 

Speciale voordelen voor Horeca beroepen

Denk jij ook aan je pensioen? Hard werken doe je toch ook om er later te kunnen van genieten. 

Samen bekijken we de beste oplossingen om je ervan te garanderen dat je nog enkele mooie dagen tegmoet kunt. Zonder zorgen op naar morgen.

Beroepsaansprakelijkheid

In de horeca heb je een grote verantwoordelijkheid. Voeding en gezondheid gaan hand in hand. Als iets misloopt ben je beter ingedekt.

Aansprakelijkheid

Actief in de Horeca? Om goed beschermd en verzekerd te zijn moet je met veel zaken rekening houden. Afhankelijk van de grote van je zaak, je aanbod en soms zelfs je ligging kunnen andere accenten van belang zijn. Denk maar aan:

 • Arbeidsongevallen: Wettelijke verplichte verzekering om je personeel te beschermen tegen eventuele arbeidsongevallen en de weg van en naar het werk.
 • BA Uitbating: Niet-contractuele schade die je aan derden toebrengt tijdens de uitoefening van je beroep.
 • Toevertrouwd Voorwerp: Schade aan goederen die aan u in bewaring worden gegeven.
 • BA Na Levering: Schade die u aan derden toebrengt na verkoop of levering van producten.
 • Brandverzekering: Verzekering tegen brand en andere gevaren die uw gebouw en inhoud kunnen beschadigen. Dit kan aangevuld worden met waarborgen zoals diefstal, bedrijfsschade, …
 • Gewaarborgd inkomen: Verzekering om het loon op peil te houden na een bepaalde wachttijd in geval van een ongeval of ziekte.
 • Hospitalisatie: Verzekering voor de gemaakte medische kosten; tijdens de ziekenhuisopname, bij de voor- en nabehandeling of voor de kosten van zware ziekten zonder ziekenhuisopname.
 • Objectieve aansprakelijkheid: Wettelijke verplichte verzekering voor horecazaken met een grotere toegankelijke publieke ruimte dan 50m². Voor schade door brand of ontploffing zonder dat er een fout moet bewezen zijn.
 • Rechtsbijstand: Wanneer u het slachtoffer bent van een schade, dan verdedigt de maatschappij via minnelijke of gerechtelijk weg uw belangen.
 • Voertuigen: Wettelijke verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. Dit kan aangevuld worden met waarborgen zoals omnium, bestuurdersverzekering, pechbijstand, …
 • VAPZ (Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen): Sparen voor uw aanvullend pensioen en minder belastingen en sociale bijdragen betalen. Dit kan aangevuld worden met waarborgen voor extra bescherming.
 • IPT (Individuele pensioentoezegging): Sparen voor uw aanvullend pensioen via een vennootschap. De vennootschap geniet van een belastingsvoordeel en het contract kan je  helpen bij de financiering van een vastgoedproject.

Geen nood we helpen je graag verder om te bepalen wat voor jouw situatie meest aangewezen is. Neem contact met ons of informeer jezelf.

Veel gestelde vragen

Ben jij, als zelfstandige, optimaal beschermd?

Als zelfstandige of vrije beroeper heb je niet altijd de tijd om alles goed te bestuderen en onderzoeken. Wij hebben dat wel! 

Maak snel een afspraak en wij doen al het zware werk voor je. We maken een risico analyse en doen je een voorstel voor een complete bescherming.

Onze partners

Maak een afspraak

We maken graag tijd vrij om je persoonlijk te woord te staan. Ons volledige team staat altijd klaar voor al jouw vragen.

We bieden steeds de beste oplossing op maat van jouw situatie en leren je daarom graag beter kennen.

Maak online een afspraak op een tijdstip naar jouw keuze. We zetten de koffie alvast klaar. 

We gebruiken cookies om: klantenervaring te optimaliseren, gepersonaliseerde informatie te bezorgen en het delen van info op sociale media mogelijk te maken. Door op op ‘Akkoord’ te klikken geef je hiervoor de toestemming. Lees ook ons cookiebeleid en onze privacyverklaring.